tweedehands elektrische wagen

 

De tweedehands elektrische wagen: een voertuig aangedreven door tal van voordelen. 

Hoewel hij een kind van de vorig eeuw is, is de elektrische wagen sinds zijn geboorte aanzienlijk geëvolueerd. Vandaag staat hij zelfs op het punt om door te breken als de wagen van de toekomst dankzij zijn vele voordelen:

  • Een voertuig zonder uitstoot: aangezien een tweedehands elektrische wagen geen CO2 uitstoot, is hij het perfecte alternatief voor een voertuig met een verbrandingsmotor. Bovendien wordt u niet geconfronteerd met de beperkingen die verschillende landen en overheden tegenwoordig opleggen voor het rijden in steden met vervuilende wagens.

  • Een zuinige wagen: u betaalt dan wel een iets hogere aankoopprijs, maar bespaart op langere termijn op uw wagen. Het kost u immers minder om de batterijen op te laden dan om een wagen vol te tanken met benzine of diesel. Bovendien vraagt een elektrische wagen om minder onderhoud en zal u ook kunnen besparen op uw verzekering.
  • Een geweldig prestatievermogen: de autonomie vormt geen probleem meer bij tweedehands elektrische wagens zoals de Renault Zoe, Peugeot Ion of Citroën C-Zero. De autonomie gaat gepaard met aangenaam rijplezier en geweldige prestaties als het op snelheid aankomt.

Tweedehands elektrische wagens: de must-have modellen.

Het zal u vast niet verbazen dat de kleinere stadswagen het tweedehandsaanbod elektrische wagens domineert. Onthoud binnen deze categorie zeker de Peugeot Ion en de Citroën C-Zéro. Al zijn ook de Renault Zoé, de Nissan Leaf de Smart Fortwo EV goede en veilige keuzes.

Via verschillende compacte modellen gaan we van de berline naar de SUV en merken we onderweg enkele andere voertuigtypes op die de stap zetten naar elektrisch. Daarbij moeten we toch even halt houden bij de BMW i3 en Hyundai Kona Electric. Zelfs bedrijfsvoertuigen bestaan al in een elektrische versie, zoals bijvoorbeeld de Peugeot e-Partner Tepee en Citroën e-Berlingo. Om nog maar te zwijgen van de cabrio’s zoals de verbazingwekkende Citroën e-Mehari.