Uw tweedehands hybride wagens: een populaire wagen.

De hybride markt is een markt in volle groei. Dat bewijzen ook de verkoopcijfers van de oplaadbare modellen die in 2018 hun omzet zagen stijgen met bijna 25%. Een succes dat kan verklaard worden door de vele voordelen van deze voertuigen: 

  • Veelzijdige motor: hybride wagens combineren een verbrandingsmotor met een elektrische motor. De eerste neemt meestal de controle, terwijl de tweede zorgt voor de verplaatsing bij een lage vermogensbehoefte en ondersteunt bij het versnellen. Zo combineert u als bestuurder de troeven van beide technologieën.
  • Voertuig met een laag verbruik: omdat de elektromotor overneemt bij een lagere snelheid, verbruikt u minder brandstof met een tweedehands hybride wagen. Zo spaart u op langere termijn geld uit, terwijl u ook het milieu spaart dankzij de lagere CO2 uitstoot.
  • Een wagen op maat van de stad: tijdens ritjes in stedelijk gebied maakt de tweedehands hybride wagen voornamelijk gebruik van zijn elektrische motor. Daardoor kan u in volledige stilte rondtoeren en ontspannen rijden aangezien de meeste modellen een automatische versnellingsbak hebben. 

De verschillende modellen tweedehands hybride wagens.

De Toyota Yaris Hybrid mag zich de ster van de hybride tweedehandsmarkt noemen. En dat de Japanners deze categorie van voertuigen domineren, bewijst ook de populariteit van de C-HR Hybrid, Auris Hybrid en RAV4 Hybrid.

Maar laat ons bij het betreden van de tweedehandsmarkt voor hybride wagens zeker de Franse modellen niet uit het oog verliezen. Zowel de Peugeot 3008 Hybrid4 als de Peugeot 508 Hybrid4 berline, de Peugeot 508 RXH en de DS 5 Hybrid4 bewijzen zich als een veilige keuze en hoeven zich niet te laten overschaduwen door iets duurdere modellen zoals de Lexus RC of Volkswagen Passat.

De tweedehands plug-in hybride wagens zijn op hun beurt een alternatief voor de klassieke hybride wagens: de sterren in dit segment zijn de Volvo XC60, Toyota Prius PHEV en Kia Niro Plugin Hybrid.