Nos voitures d’occasion récentes

Criteria voor het kiezen van een recente tweedehands wagen.

SPOTICAR vertelt u alles wat u moet weten om een recente tweedehands wagen te kopen: 

 • De voorkeuren: om echt een goede deal te scoren, kiest u bij voorkeur voor een directiewagen of een demonstratiewagen, hiermee bedoelen we een wagen die door de dealers gebruikt werd (voor tests, als bedrijfswagen, …). Ook zo’n voertuig heeft geen 0 meer op de kilometerteller staan, maar het zal niet veel schelen. Ook jonge tweedehands wagens die gebruikt zijn als huurwagen of tijdelijk voertuig, zijn voordelige oplossingen waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid ervan wanneer ze door een erkende dealer verkocht worden.
   
 • Inverkeerstelling van het voertuig: het is meestal na het eerste jaar dat voertuigen hun grootste kortingen krijgen. Wanneer u een jonge tweedehands wagen kopen wil, kan het dus interessant zijn om uit te kijken naar wagens die minimum 1 jaar in omloop zijn om een mooie besparing te realiseren.  
   
 • Rating op de tweedehandsmarkt: als u een recente tweedehands wagen koopt, is het belangrijk om al even stil te staan bij de doorverkoop. Daarom is het beter om te kiezen voor een model dat sowieso sterk gewaardeerd blijft op de tweedehandsmarkt.

 

De beste recente tweedehands wagens.

De ene jonge tweedehands wagen is uiteraard de andere niet. Om u te helpen kiezen, stelde SPOTICAR een overzicht samen van de populairste modellen op de tweedehandsmarkt:

 • Recente tweedehands stadswagens: het zal u vast niet verbazen dat de Opel Corsa, Peugeot 208 en Citroën C3 bij de best verkochte modellen zijn. Maar er zijn natuurlijk ook andere alternatieven zoals de tweedehands VW Polo, Renault Clio en Ford Fiesta. Voor een premium wagen kan u een tweedehands DS 3 of Mini overwegen.
   
 • Recente tweedehands berlines: in deze categorie vindt u heel wat jonge demonstratie- en directiewagens. U heeft sowieso een ruime keuze in compacte modellen die goed vertegenwoordigd zijn op onze wegen. De meest populaire op de tweedehandsmarkt zijn de Citroën C4, Peugeot 308, Volkswagen Golf en Opel Astra. Al hoeven de Renault Mégane en Ford Focus zeker niet onder te doen.
  Bij de hybride modellen spant de Toyota Prius de kroon.
  Denk in eerste instantie ook aan de tweedehands Opel Insignia en Peugeot 508. Er zijn tevens goede deals te scoren voor een tweedehands Ford Mondeo en Renault Talisman.
   
 • Recente tweedehands breaks: als de grootte van de kofferruimte voor u doorslaggevend is, weet dan dat er heel wat tweedehands breaks te vinden zijn, zowel in SW-versie als combi, tourer avant of estate.
   
 • Recente tweedehands SUV’s: in deze categorie zijn de Fransen nog steeds zeer gegeerd. De Renault Captur, Peugeot 3008, Peugeot 2008 en Renault Kadjar zijn de populairste modellen van minder dan 1 jaar oud. Nieuwkomers hier zijn de Opel Crossland X en Opel Grandland X. Wanneer we een klasse stijgen, komen we sowieso uit bij de DS 7 Crossback, BMW X3 en Volvo XC60. Heeft u echter nood aan 7 volwaardige zitplaatsen, dan is de tweedehands Peugeot 5008 de SUV die u zoekt. 
   
 • Recente tweedehands monovolumes: hier zijn de meest gewilde modellen de Renault Scénic en de Citroën C4 Spacetourer (voorheen gekend als de Citroën C4 Picasso) die beiden een zeer prestatiegerichte en assertieve stijl hebben. Heeft u een voorkeur voor een Duits model, denk dan zeker aan de Opel Zafira en VW Touran.
   
 • Recente tweedehands gezinswagens: voldoende ruimte nodig om met heel het gezin op vakantie te trekken? Door te kiezen voor een jonge MPV, bespaart u een aardige cent terwijl u veilig rijdt dankzij de laatste innovaties op dit gebied. Om zeker geen verkeerde keuze te maken, kiest u voor een tweedehands Citroën Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo of Renault Kangoo.