tweedehandswagens tegen slimme prijzen

Wat u moet weten wanneer u een betaalbare tweedehandswagen koopt

Bij het zoeken van een betaalbare tweedehandswagen gaat het niet alleen om uw budget. Wilt u echt iets goeds kopen, dan moet die auto aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Lees hier de tips van SPOTICAR voor de aanschaf van een voordelige en betrouwbare tweedehandswagen.

Zo kiest u een voordelige tweedehandswagen

Buiten het budget zijn er ook andere eigenschappen die van belang zijn bij de aankoop van een betaalbare tweedehandswagen:

  • Soort wagen: hoewel er SUV's te koop zijn voor dezelfde prijs als die van een compacte stadswagen is dat nog geen reden om zo'n model te kiezen. Gaat u voor een voordelige tweedehandswagen, kies dan een model dat bij u past. Stadswagens en andere compacte modellen zijn geschikt voor gebruik in de stad en de directe omgeving, MPV's voor grote gezinnen en SUV's en sedans voor de echte kilometervreters

 

  • Algemene staat en kilometerstand: de staat van de carrosserie en het interieur is van belang wanneer u een voordelige tweedehandswagen aanschaft. Automobilisten die elke dag veel kilometers rijden, moeten vooral uitkijken naar een wagen met een lage kilometerstand, zodat zij er nog lang van kunnen genieten. Daarnaast is ook onderhoudshistoriek heel belangrijk. Die geeft immers weer hoe de auto in het verleden is behandeld.

 

  • Betrouwbaarheid van de wagen: niet alle voordelige tweedehandswagens zijn even goed. Daarom kunt u het beste op zoek gaan naar een model dat, nieuw en tweedehands, veel wordt verkocht. Dat geeft u de meeste kans op betrouwbaarheid.

Onze selectie van de beste voordelige tweedehandswagens per categorie

  • Voordelige tweedehands stadswagens: de Peugeot 208 staat regelmatig in de top-3 van meest verkochte auto's in België en is een vaste waarde op de tweedehandsmarkt. Dat geldt ook voor de tweedehands Citroën C1, de Opel Corsa en de Ford Fiesta. Geeft u de voorkeur aan Japanse wagens, dan hebben ook twee andere modellen hun betrouwbaarheid bewezen, namelijk de Honda Jazz en de Toyota Yaris.

 

  • Aantrekkelijk geprijsde tweedehands hatchbacks: Opel doet het hier goed met zijn tweedehands Astra. Een betaalbare tweedehandswagen, die goed staat aangeschreven vanwege zijn betrouwbaarheid. Net als de Citroën C4 en de Renault Mégane blijft de Peugeot 308 van de eerste generatie hier niet achter. Zoekt u voor een mooi prijsje een tweedehands top hatchback, kijk dan naar een tweedehands DS 4.

 

  • Betaalbare tweedehands SUV's: wie een kleiner budget heeft, vindt bij de Dacia Duster een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wilt u net iets beters, maar nog steeds niet te veel betalen, ga dan voor een tweedehands Opel Mokka of Peugeot 2008.

 

  • Betaalbare tweedehands gezinswagens: in deze categorie zien we vooral de Peugeot Rifter en de Citroën Berlingo, twee gezinswagens die op de tweedehandsmarkt hoog staan aangeschreven om hun betrouwbaarheid.

 

  • Aantrekkelijk geprijsde stationwagens: stationwagens staan bekend om hun goede compromis tussen ruimte, stijl en een redelijke prijs. Zo kunt u kijken naar een Opel Astra Sports Tourer of een Peugeot 308 SW als u een compacte gebruikte stationwagen zoekt. Moet het een tweedehands gezinsstationwagen worden, ga dan voor een Opel Insignia Sports Tourer, een Citroën C5 Tourer of een Peugeot 508 SW.

 

  • Voordelige tweedehands MPV's: voor ritjes in de stad is een tweedehands Citroën C3 Picasso of Opel Mériva ideaal. Zoekt u een ruimere MPV maar wilt u niet te veel uitgeven, dan zou u kunnen kiezen voor een tweedehands Opel Zafira, Citroën Picasso of Kia Carens.